WanOrde Praktijk voor Persoonlijke Ontwikkeling

Equine Therapie

Bij Equine Therapie wordt er gewerkt met ons Friese paard Jippe. Het paard helpt om personen te ondersteunen in moeilijke perioden in hun leven. Paarden hebben een rustgevende invloed. En het borstelen, aaien, knuffelen en eventueel gedragen worden door het paard heeft een positieve invloed bij angsten, verdriet, rouw en stress.

Deze vorm van therapie is voor iedereen van elke leeftijd geschikt.

WanOrde beschikt over een Friese ruin Jippe van 17 jaar die hier bijzonder geschikt voor is. Het is een echte knuffelkont en heeft veel gevoel en liefde voor mensen die zijn hulp nodig hebben.

Werkwijze

Na een intake-gesprek volgt er een kennismaking met het paard. Daarna wordt er een tijdlijn opgesteld, waarin vast wordt gelegd welke doelen er zijn en met welke intervallen de therapie plaats gaat vinden. De duur van een sessie is afhankelijk van de persoon, maar ook van het paard. Daarom wordt er gewerkt met een strippenkaart in kwartieren.

De therapie wordt gegeven op de stal waar ons paard woont, in Oud-Zuilen. 


EQUINE COACHING

Bij deze vorm van coaching werk je met 1 van onze 2 paarden.

Een paard geeft heel direct aan wat hij of zij fijn vindt of niet. Sta jij nog niet stevig genoeg op de grond? Dan leer je via de feedback van het paard hoe je dat wel kunt bereiken. En zo zijn er diverse doelen te bereiken door met het paard te werken. Dit doe je door grondwerk, waarbij je dus zelf op de grond naast, voor of bij het paard staat. 

WanOrde heeft hiervoor twee paarden met eigen een heel eigen karakter en leer-mogelijkheden:

 Jippe, een Friese ruin van 17 jaar, is heel goedmoedig en zal jouw vertrouwen geven en met geduld wachten tot jij zo ver bent om de volgende stap te nemen. Hij vergeeft je jouw fouten en vraagt je om het nogmaals te proberen als iets niet helemaal goed ging.

Kato is een kruising Welsh x Arabier, merrie en 16 jaar. Ze is ook lief in de omgang, maar heeft een wat duidelijkere mening die ze je ook laat zien. Kato stelt je voor de uitdaging om met haar te werken. Sta jij nog niet zo sterk in je schoenen, dan heeft ze alle geduld tot je wel zo ver bent. 

Werkwijze

Naar aanleiding van de intake wordt gekeken welk paard het beste bij jouw doelen past en volgt er een kennismaking met het betreffende paard. Daarna wordt er een tijdlijn opgesteld, waarin vast wordt gelegd welke doelen er zijn en met welke intervallen de therapie plaats gaat vinden. Eventueel kan binnen het traject ook gekozen worden van paard te wisselen als de ontwikkeling hiertoe aanleiding geeft.

De coaching wordt gegeven op de stal waar onze paarden wonen, in Oud-Zuilen. 

In verband met veiligheid zal er altijd vooraf instructie gegeven worden over basis-paardentaal en zal er ten alle tijde een cap gedragen moeten worden in de stal of tijdens het werk met 1 van onze paarden. WanOrde heeft de beschikking over een aantal caps.