WanOrde Praktijk voor Persoonlijke Ontwikkeling

COACHING

 

WanOrde Praktijk kan door middel van diverse vormen van coaching je helpen bij jouw zelfontwikkeling. En dit kan OOK ONLINE gebeuren door middel van video-chat. 

In een kennismakingsgesprek wordt gekeken wat jouw persoonlijke doelen zijn. Dit kan op allerlei gebieden. 

* Persoonlijke doelen: angsten aanpakken, meer zelfstandigheid of zelfvertrouwen ontwikkelen, financieel de touwtjes in handen krijgen etc 

* Ouderschap: kinderen opvoeden gaat nou eenmaal niet vanzelf. Van baby tot en met tiener en zelfs daarna nog kun je met vragen komen te zitten en is het fijn te kunnen overleggen of tips te krijgen. 

* Zakelijk: leiding durven nemen, mensen aansturen, een helder overzicht krijgen. 

* Spiritueel: hoe gevoelig ben je voor anderen, hoe ga je daarmee om, wat is je hogere plan, hoe sta je in de wereld. 

* Theater: WanOrde geeft ook coaching op gebied van theater zoals stem&voordracht, plankenkoorts, theaterlessen etc. Zie hiervoor de pagina over THEATER


Werkwijze  

Als jouw doelen helder zijn, of juist als ze nog helder moet worden want dat kan ook een doel zijn, wordt er een invulling aan de coaching gegeven. Dit kunnen gesprekken zijn, opdrachten, coaching-sessies op basis van theater, met paarden (equine coaching), of Dier & Tuin (zie hieronder voor meer uitleg). 

WanOrde gaat altijd uit van uitdagingen en als jij klaar bent om de uitdaging aan te gaan, zoeken wij samen met jou naar de passende weg waarop. Daarbij staan jouw mogelijkheden centraal, maar zoeken we ook samen soms de grenzen een beetje op. Er wordt dus samen gekeken naar waar jij je prettig bij voelt, al zal de coaching je soms ook vragen buiten je veilige bubbel te gaan. Want dat is  wel nodig om een mate van groei te krijgen. Dit wordt uiteraard goed voorbereid en begeleid. 

Equine Coaching

 Het paard als coach

Een paard geeft heel direct aan wat hij of zij fijn vindt of niet. Sta jij nog niet stevig genoeg op de grond? Dan leer je via de feedback van het paard hoe je dat wel kunt bereiken. En zo zijn er diverse doelen te bereiken door met het paard te werken. Dit wordt gedaan door grondwerk, waarbij de persoon dus zelf op de grond naast, voor of bij het paard staat.

WanOrde heeft hiervoor twee paarden met beiden een heel eigen karakter en leermogelijkheden:

Jippe, een Friese ruin van 18 jaar, is heel goedmoedig en zal het vertrouwen geven en met geduld wachten tot de cliënt zo ver is om de volgende stap te nemen. Hij vergeeft fouten en vraagt om het nogmaals te proberen als iets niet helemaal goed ging.

Kato is een kruising Welsh x Arabier, merrie en 17 jaar. Ze is ook lief in de omgang, maar heeft een wat duidelijkere mening die ze ook laat zien. Kato stelt iemand voor de uitdaging om met haar te werken. Sta jij nog niet zo sterk in je schoenen, dan heeft ze alle geduld tot iemand wel zo ver is.             

Jippe
Jippe
Jippe Equine Therapie
Jippe Equine Therapie
Kato
Kato


        

Werkwijze

Naar aanleiding van de intake wordt gekeken welk paard het beste bij de vastgestelde doelen past en volgt er een kennismaking met het betreffende paard. Daarna wordt er een tijdlijn opgesteld, waarin vast wordt gelegd welke doelen er zijn en met welke intervallen de therapie plaats gaat vinden. Eventueel kan binnen het traject ook gekozen worden van paard te wisselen als de ontwikkeling hiertoe aanleiding geeft.

De coaching wordt uitsluitend gegeven op de stal waar onze paarden wonen, in Oud-Zuilen. Want daar voelen onze paarden zich thuis en kunnen het beste hun coaching geven. 


Theater Coaching

Vaardigheden oefenen

Met Theater Coaching kunnen heel veel doelen worden aangepakt op het gebied van hoe je overkomt, je stem, je houding, onzekerheid e.d. Er zijn heel veel theatertechnieken die gebruikt kunnen worden om tot de juiste resultaten te komen. Een mooi medium als voorbereiding op een sollicitatiegesprek of een kennismaking. Of om meer controle te krijgen over stem of houding.

Ook kan men met Theater Coaching uiteraard gericht ondersteuning krijgen als men richting het theater wilt of binnen het theater werkt. Dus bijvoorbeeld stem & voordracht, plankenkoorts aanpakken, theatertechnieken, method acting etc.

Theater Coaching is voor iedereen geschikt van 6 tot 100 jaar. Het is ook mogelijk om met meerdere personen tegelijk te werken. Dit kan in overleg. Theater Coaching wordt in principe gegeven op onze eigen locatie in Breukelen, tenzij een andere ruimte ter beschikking wordt gesteld.    

Werkwijze

Eerst stellen we samen de doelen vast. Soms is dat heel helder en soms wat cryptischer. We kijken welke methoden of technieken erbij passen en stellen een traject voor. Het kan zijn dat de ontwikkeling sneller gaat of juist een stapje langzamer. Dan passen we het traject hierop aan. En ook hier is het mogelijk dat er een combinatie wordt gemaakt met andere vormen van coaching.


  Coaching Dier & Tuin

Coaching Dier & Tuin

Deze vorm is erg geschikt voor mensen die weer structuur willen krijgen in hun ritme. Het is mogelijk meerdere malen per week mee te draaien in de verzorging van de dieren en de moestuin. Dit gaat namelijk het hele jaar door, in elk seizoen, bij wind, zon en regen.

Ook geduld leren kweken (het groeien van groentes kost immers tijd), fysiek weer aan de slag gaan (waarbij we kijken naar een goede opbouw) en verantwoordelijkheid nemen zijn doelen die hiermee bereikt kunnen worden.

Werkwijze

Na de gebruikelijk intake, stellen we de dagen en tijden vast (meestal ochtend) om de dieren te voeren, de verblijven schoon te maken en de nodige dingen in de moestuin te doen. Een goede leerschool voor discipline, weer leren vroeg op te staan en in een werkritme te komen. Ook mag er altijd genoten worden van de opbrengst in de vorm van eieren of groenten/ fruit. 

IMG_5047
IMG_5047
konijnen
konijnen
Grondwerk W en Jippe
Grondwerk W en Jippe